Güç Kaynağı Modelleri ve Fiyatları

Enerji iletimine ihtiyaç olan belli başlı bazı sistemlerde birtakım güç temin eden kaynaklar kullanılır. Bu güç kaynakları sayesinde sistemin etkin bir hal alması ve bir çalışma gücü ortaya koyması sağlanır. Bu kaynaklar yapısal olarak birbirlerine göre bir değişkenlik gösterirler.

Sistemin gerekliliğine uygun olarak güç kaynağı seçilir ve bu doğrultuda uygun şekilde kullanılır. Burada güç akışı sağlayan en iyi kalitede birçok ürün bulabilirsiniz. Her birini dilediğiniz şekilde temin ederek bunları verimlilikle kullanabilirsiniz.

Sıralama seçin
  • Güç Kaynağı Nedir?

    Güç kaynakları, hali hazırda bünyelerinde birtakım enerjiler barındıran ve bunları kullanım sürecine kadar kendilerinde muhafaza edebilen ürünlerdir. Farklı teknik yapılara sahip olmalarından ötürü bu güç kaynağı ürünleri günlük yaşamda birçok noktada yüksek bir verimlilikle kullanılırlar.

    Her bir ihtiyaca yönelik olarak mutlaka bu ürünleri en doğru şekilde seçilerek sistemde kullanılmaları gereklidir. Tasarımsal yapıları farklı olabildiği gibi bu ürünler birbirlerinden değişik kapasitelerde enerjileri kendi içlerinde barındırırlar.

    Enerji iletimine fazlaca gereksinim duyulan sistemlerde daima yüksek verimlilik gücüne sahip ve enerji konusunda çok daha iyi bir akışkanlık sağlayan sistemlerin tercih edilmesi gereklidir. Bu kategoride arzu ettiğiniz gibi birbirinden farklı birtakım güç kaynağı ürünleri bulabilirsiniz.

    Güç Kaynakları Nelerdir?

    Güç kaynakları yapısal ve işlevsel yönleri bakımdan farklı kategorilere ayrılırlar. Her bir sistemin ihtiyacına göre güç kaynağı ürünleri arasından bir seçim yapılır. Genel olarak çoğu alanda her zaman performansını ortaya koyabilen ve tercih edilen güç kaynakları arasında elektriksel yapıda güç kaynakları, DC güç kaynakları yer alır.

    Bunun yanı sıra UPS türü güç kaynakları ve bilgisayar güç kaynakları da diğer önemli seçeneklerden bazılarıdır. Çeşitli sistemlerde gücün teminine olanak veren bu enerji bölümleri, farklı prensiplerle çalışırlar.

    Sistemdeki performansın en üst kapasiteye çıkarılması noktasında verimliliklerini her zaman öne çıkarırlar. Buradan işinize yarayacak en iyi kaliteye sahip güç kaynağı ürünlerini bulabilirsiniz. İstediğiniz şekilde bu ürünler arasından siparişlerinizi oluşturabilirsiniz.

    Güç Kaynakları Çeşitleri Nelerdir?

    Güç kaynakları ürünleri arasında herkesin ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte güzel bir çeşitlilik mevcut bulunuyor. Sistemin gereksinimlerine bağlı olarak arzu edildiği gibi her bir ürün seçiliyor ve verimlilikle kullanılabiliyor.

    Yaygın olarak kullanılan ve çalışma yapısından istifade edilebilen güç kaynakları çeşitleri arasında piller, balast, şarj cihazları ve led sürücüler, driver ürünleri bulunuyor. Enerji depolama ve bunun aktarımı konusunda bu ürünler kullanımda tam bir performans sergileyebiliyorlar.

    Bu kategoride değişik markalar tarafından üretimi yapılmış olan birçok çeşitte güç kaynağı ürünü bulunuyor. Dilediğiniz gibi ihtiyacınıza göre her birini seçebilir ve onları hızlıca sipariş verebilirsiniz. İlgilendiğiniz ürünlerin tüm teknik detaylarına yine buradan uygun şekilde bir göz gezdirebilirsiniz.

    Güç Kaynaklarının Özellikleri Nelerdir?

    Güç kaynakları günlük yaşamda neredeyse hemen her bir durumda gerekli olan nitelikte ürünlerdir. Birbirinden farklı türlerde özellikleri bünyelerinde barındıran bu güç kaynakların çoğu durumda en iyi şartlarda istifade edilir.

    • Aşırı voltaja yönelik etkin koruma yapabilmesi,
    • Oluşma ihtimali olan kısa devreleri engelleyebilmesi,
    • Çıkış gerilimini başarıyla ayarlayabilmesi,
    • Hat dalgalanmalarında sisteminin düzenini koruması,
    • Yük düzenlemesi ile sistemde verimliliği etkin olarak artırması,

    Genel itibariyle güç kaynağı ürünleri, bünyelerinde bu türden birtakım özellikler barındırıyorlar. Güç kaynaklarının seçilmesi aşamasında daima titizlikle hareket edilmesi oldukça önem arz ediyor. Çünkü kalitesi yeterince iyi olmayan güç kaynakları beklentileri yeterince karşılayamayabiliyor. Burada önde gelen markaların ürettikleri kaliteli birçok ürün bulabilirsiniz.

    Güç Kaynağı Modelleri Nelerdir?

    Güç kaynağı ürünleri, birbirinden farklı markalar tarafından çeşitli ihtiyaçların karşılanabilmesi amacıyla üretiliyorlar. Her bir ürün doğru olarak temin edildiğinde kullanımda beklenen performansı gösterebiliyor. Burada en iyi firmaların üretimi olan birçok değişik tarzda güç kaynağı ürünü bulabilirsiniz.

    • Varta profesyonel alkalin pil V13GA/LR44,
    • Philips balast HF-M red 118 SH PL-C/PL-T 230-240V,
    • Osram Elektronik balast et-parrot,
    • Varta LCD universal charger,
    • Cata slim led trafo 10 amper (iç mekân),

    Güç kaynağı modelleri arasında öne çıkanlardan bazıları bunlardır. Ancak farklı türlerde ürünler de yine ihtiyaçlara bağlı olarak temin edilebilir. Bu kategoride yer verdiğimiz ürünlere göz atarak kendinize uygun seçimleri rahatlıkla yapabilirsiniz. Her türde ürün için kolayca bir sipariş oluşturabilirsiniz.

    Güç Kaynakları Fiyatları Nelerdir?

    Değişik firmalarca üretimleri yapılan güç kaynaklarının her birinin donanımsal olarak kendisine özgü birtakım özellikleri vardır. Bu durum bu ürünlerin fiyatlarının ne olacağının belirlenmesinde de yol gösterici olur. Kaliteli ve uygun fiyatlar üzerinden güç kaynağı ürünlerinin temin edilmesi her zaman için memnuniyet vericidir.

    Sitemizde normal fiyatlarından daha düşük olacak şekilde indirimli halleriyle iyi kalitede birçok güç kaynağı ürününü bulabilirsiniz. Bütçenizden güzel tasarruflar edeceğiniz şekilde bu ürünleri bizlerden satın alabilirsiniz.

    Genel itibariyle burada yer verdiğimiz güç kaynağı ürünlerinin fiyatları her zaman güncel olarak sizlere sunulmaktadır. Burada bulunan güç kaynaklarının sahip oldukları donanımsal özellikleri dikkate alarak en az maliyetli şekilde istediğiniz türde ürünleri temin edebilirsiniz.

    Piller Kaça Ayrılır?

    Piller günlük yaşamda her zaman gerekli olabilen ve insanların sıklıkla kullandıkları oldukça iyi güç kaynağı ürünlerinden biridir. Pillerin de diğer ürünler gibi kendisine özgü birtakım özellikleri vardır. Gerek boyutları ve gerekse de enerji aktarımı konusunda bu ürünlerin fonksiyonları bir değişkenlik gösterebiliyor.

    Tasarımsal yönleri ve işlevsellikleri bakımından piller, iki farklı bölüme ayrılıyorlar. Bunlar şarj edilebilir pil ve şarj edilemeyen piller olarak adlandırılıyorlar. Kullanım konusundaki amaçlara uygun olarak istenilen bir pil türü seçiliyor ve çeşitli cihazlara entegre ediliyor.

    Kaliteli markalara ait üretilmiş pillerin tercih edilmesi her zaman uzun vadede kullanımlara dair en iyi performansın alınabilmesini sağlar. Burada iyi tasarımsal yapılara sahip çeşitli pil ürünlerini bulabilir ve bunlar için bir sipariş oluşturabilirsiniz.

    Pil Çeşitleri ve İsimleri Nelerdir?

    Her an kullanmaya hazır bir enerjiyi bünyelerinde barındıran piller, şarj edilme veya edilememe özelliklerine göre birbirlerinden ayrılıyorlar. Her bir pilin kendisine göre bazı avantajlı yönleri bulunuyor. İhtiyaca göre istendiği gibi tercih edilebiliyorlar.

    Çinko karbon ve alkalini içerisinde barındıran piller, şarj edilme özelliği olmayan pillerdir. Lityum polimer, nikel kadmiyum gibi birtakım elementlerden oluşmuş piller ise şarjlı pil grubundadırlar. Pillerin güç konusundaki performansları, onların sahip oldukları bu bileşenleriyle doğrudan ilişkilidir.

    Boyutları itibariyle pillerin kendilerine göre isimleri vardır. AA piller, AAA, C ve D piller olarak birtakım isimlerle temin edilirler. 9V, CR2032, 4.5V, LR44, pilleri tanımlamada kullanılan isimlerdir. Yeterince kullanışlı olması adına daima ilgili pilleri iyi markalar bünyesinde temin etmek gereklidir.

    Burada piller kategorisinde farklı markaların ürettikleri birçok pil türünü bulabilirsiniz. Marka ve adet sayısına göre gerekli belirlemeleri yapıp bunların rahatlıkla sitemizden sipariş verebilirsiniz. Uygun ve indirimli fiyatlarla en kaliteli pillere sahip olabilirsiniz.

    Şarj Edilebilir Pil Nedir?

    Şarj edilebilir özellikte olan piller, alkalin bir yapıya sahip olarak tekrardan bittiklerinde kullanım için dolum yapılabilen pillerdir. Bataryaları farklı türlerde olabilen bu pilleri uzun süreler devamlı olarak kullanabilmek mümkündür.

    Bu tür tasarıma sahip piller lityum polimer ve iyon, nikel kadmiyum veya metal hidrit yapısında birtakım elektrolitler bünyelerinde barındırırlar. Ters akımın etkisiyle kimyasal bir etkileşim çerçevesinde yeniden depolarını doldurabilir ve kullanım için güç kazanarak aktive olurlar.

    Şarj edilebilir pillerin hangi marka bünyesinde temin edilebildiğinin de yine bu noktada önemi vardır. Daima yüksek bir performans alınmak isteniyorsa ilgili pilleri kaliteli markalara ait olarak temin etmek gereklidir. Sitemizde iyi ürünleri olan birçok farklı marka bulabilirsiniz.

    Şarjlı Piller Kaça Ayrılır?

    Şarjlı piller günlük yaşamda insanlar tarafından en yaygın şekilde kullanılan pil seçenekleri arasında yer alırlar. Maliyetleri azaltması ve bütçeden iyi şekilde tasarruflar sağlaması bu pillerin en iyi yönlerinden biridir. Şarjlı pilleri farklı donanımsal özelikleriyle temin ederek kullanabilmek mümkündür. Çünkü bu piller kendi aralarında farklı gruplara ayrılırlar. Nikel kadmiyum, nikel-metal hidrit ve lityum iyon olarak bu pilleri 3 değişik seçenekte ele almak mümkündür.

    Nikel kadmiyum: Nikel kadmiyum şarjlı piller, maliyetleri bakımdan diğer pillere göre çok daha ucuz bir yapıdadırlar. Kullanım konusunda bazen tercih edilseler de enerji depolama konusunda performansları diğer pillerden yeterince iyi değildir. Şarj olma sayıları 1500 defayı geçebilecek bir kapasitededir. Zararlı kadmiyum bileşenini içerdiği için bu pillerin kullanımı olabildiğince sınırlıdır. Diğer yeni geliştirilmiş piller, nikel kadmiyum pillere en iyi alternatif seçeneklerdir.

    Nikel-metal hidrit: Şarj edilebilir pil türlerinden bir başkası olan nikel-metal hidrit tasarımlı piller, kullanımda iyi şekilde bir performans gösterebilirler. Bu piller diğerlerine nazaran biraz daha pahalıdırlar. Nikel kadmiyum gibi tamamen geri dönüştürme özelliğine sahip bulunan bu piller, oldukça yaygın olarak kullanılırlar. Çünkü bu pillerin güç depolama kapasiteleri diğerlerine göre çok daha iyidir.

    Lityum iyon: Yeniden doldurulma özelliği olan lityum iyon piller de güzel çalışma performanslarından dolayı en yaygın şekilde kullanılan şarjlı piller arasında bulunurlar. Bu pillerin en fazla kullanıldığı yerlerden biri, elektronik devre yapısına sahip olan birtakım elektronik araçlardır. Tekrar depolama yapabilmeleri için bu pillerde özel bir şarj aletinin kullanılması gereklidir. Atıl bir duruma geldiklerinde lityum iyon piller de yine geri dönüşüme alınabiliyorlar.

    Şarjlı piller genel itibariyle bu türden seçeneklerle sınıflandırılıyorlar. Kullanım konusunda her biri duruma göre tercih ediliyor. Bu bileşenler ve teknik özellikler çerçevesinde farklı markalar tarafından şarj edilebilir pillerin üretimleri yapılıyor. Eski tip şarjlı pillerin şarjları, onlardan faydalanılmadığı her sürede giderek daha fazla azalır ve sonunda tükenir. Yeni tip şarjlı piller ise enerji depolarını hiç kullanılmadıklarında bile başarıyla muhafaza ederler.

    Şarj Edilebilir Pil Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

    Şarj edilebilir piller günlük yaşamda daima gerekli olabilen ve çok iyi işlevsellikleriyle verimlilik sağlayabilen nitelikte ürünlerdir. Bu ürünleri alırken herhangi bir şekilde istenmeyen sorunlarla karşılaşmamak için ilgili tercihlerin dikkatli olarak yapılması gereklidir.

    • Pillerin mAh cinsinden ne kadarlık bir kapasiteye sahip olduğu,
    • Hali hazırda içerisinde şarjının mevcut bulunması,
    • Yeni tip mi yoksa eski tip bir pil olduğu,
    • Kaç defa şarj edilebilme özelliğinin bulunduğu,
    • İçerisinde hangi bileşenleri barındırdığı,
    • Geri dönüştürülebilir bir özelliğinin olması,

    Genel itibariyle günlük yaşamda çeşitli cihazlarda kullanmak üzere temin edilecek şarj edilebilir pilleri alırken bu türden bazı önemli unsurların dikkate alınması gereklidir. Bu önemli kriterler çerçevesinde verilecek doğru kararlar her açıdan satın alınan pillerden uzun süreler yararlanmaya bir imkân tanır.

    Balast Çeşitleri Nelerdir?

    Balast, elektriksel bazı devrelerde yoğun akımın derecesinin uygun şekilde sınırlandırması aşamasında işlevsellik gören bir cihazdır. Gerilim ve akım konusundaki tüm ayarlamalar balast ürünün kullanımıyla başarılı bir şekilde yapılır.

    Balast çeşitleri iki farklı sınıfa ayrılırlar. Bunlar manyetik balast ve elektronik balast şeklinde ele alınırlar. Manyetik balast ürünlerinin içerisinde yer alan birtakım bakır teller, çıkış akımını durumunu belirler. Elektronik balastlar oldukça yüksek derecede bir verimlilik gücüyle çalışırlar. Küçük bir yapıda olmaları özelliğine ek olarak bu balastlar enerji konusunda kaliteli en üst düzeylere taşırlar.

    Floresan Lambalarda Balast Neden Kullanılır?

    Floresan lamba ürünleri, çalışma yapıları bakımından bir gaz deşarjı işlemine ihtiyaç duyarlar. Lamba içindeki gazda bulunan elektriksel akım, aktif deşarjdan faydalanarak cıva buharına bir enerji aktarımı sağlar. Bunun olmasıyla birlikte aktive hale gelen ultraviyole yapıdaki radyasyon, lambadan ışığın dışarıya yansımasına olanak verir.

    Balastın floresan lambalarda kullanılmasının temel nedeni, ihtiyaç olan akımın başarıyla oluşturulması ve ayrıca uygun yapıdaki gerilim düzenlemesinin yapılmasına yardımcı olmasıdır. Gerekli durumlarda balast akımın sınırlanması işlemini yerine getirerek floresan lambaların bir hasar almasının önüne geçer.

    Balastlar, floresan lambaların birçok açıdan en sorunsuz şekilde çalışabilmesi için daima gerekli olan ürünlerdir. Akım düzeni sağlaması işleminin yanı sıra balastların bir diğer önemli fonksiyonu ise, lambanın ateş alarak çalışmasına yardımcı olmasıdır.

    Gerilim konusundaki ihtiyacı bu noktada balast devreye girerek floresan lambalar için karşılar. Yine balast kullanılan floresan lambalar sıcaklık konusundaki dengeleri de iyi şekilde düzenler.

    Led Sürücü Devresi Nedir?

    Led, çevreye ışık yayma özelliği olan yarı ileten yapıda bir ışık kaynağı olarak işlev görür. Ancak onların performanslarını tam manasıyla ortaya çıkarabilmeleri için ek bir güçlü desteğe de ihtiyaçları vardır.

    Led sürücü devresi bu noktada önemi hissettiren ve ledlerin çalışma kapasitelerini artıran ürünler olarak öne çıkarlar. Akımların sabit bir şekilde tutulması ve gerekli voltaj ayarlamalarının yapılması aşamasında led sürücü devrelerinden yararlanılır.

    Led Sürücü Devresi Nasıl Çalışır?

    Led sürücü devresi, kendisine özel sahip olduğu belli başlı bir prensiple sistem içerisinde etkinliğini gösterir. Elektronik yapıda bir aygıt olan bu sürücü devreleri birtakım değerlere sahip hat güçlerini DC çıkış yapısındaki akımlara dönüştürürler.

    Onların yerine getirdikleri bu işlem, hat ve Led bölümleri arasında bir entegrasyon sağlar. Led sürücülerin 120 volt, 220 ve 240 volt, 277 volt veya 480 volt gibi değerlerde hat güçlerini alabilme kapasiteleri vardır.

    Genel olarak led sürücü devrelerinin sistemde aktive olmak için izledikleri temel yol bu şekildedir. Led sürülerin mutlaka gerekli performansı gösterebilmeleri için akım ve voltaj dalgalanmalarına karşı tam bir mukavemet yapısına sahip olmalıdırlar. Çünkü ancak bu sayede led sürücüler, ledlerden yansıyacak ışığın verimlilik kalitesini artırabilirler.

    Sabit Akım ve Sabit Voltaj Led Sürücü Arasındaki Farklar

    Led sürücüler çalışma esasları bakımından sabit akım veya sabit voltaj sistemleriyle bir etkinlik gösterebiliyorlar. İlgili şekilde görevlerini bu sistemlerden herhangi biriyle yerine getirebilen led sürücülerin verimlilik ve performansları bakımından hangi sistemle çalıştıklarının önemi büyüktür.

    Sabit akım led sürücüler, miliamper veya amper türünden bir değişken voltaj yapısıyla aktive olurlar. Ledler bünyesinde önceden belirlenmiş olan yüksek akım sınırını aşmazlar. Ledler üzerinde en ideal şekilde güzel bir parlaklık ve ışık kalitesinin elde edilmesini sağlarlar.

    Sabit voltaj led sürücülerin en karakteristik özelliği, sınırları belli olan bir akım yapısı çerçevesinde sabit yapıda voltaj temin edebilmeleridir. Ev türü özel yaşam alanlarında genellikle ilgili ledlerde çoğunlukla sabit voltaj sistemi yapısının olduğu görülür.

    Whatsapp Destek Hattı x İletişime geçmek için hemen tıklayınız. Haftaiçi 08:30-17:30 Tıklayınız
    T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.