Kondansatör Çeşitleri (Kapasitör), Modelleri ve Fiyatları

Elektriksel işleyiş mekanizmasının olduğu bazı devrelerde gücün bir şekilde daha sonra kullanılması amacıyla depolanmasına ihtiyaç olur. Birçok sistem içerisinde yer verilen kondansatör, diğer bir adıyla kapasitör tam olarak bu önemli görevi üstlenerek çalışır.

Yani bir nevi enerjinin depolanması ve saklanması göreviyle bu kondansatörler işlerini yerine getirirler. Kapasitör olarak da adlandırılan bu ürünler bir şarj devresine ya da bir bataryaya bağlandığında elektrik enerjisi depolar. Kondansatör her ne kadar enerjiyi tutma konusunda bir performans ortaya koysa da bu durum çok fazla uzun sürmez. Çünkü bir şekilde boşaltım yapılması da gereklidir.

Sıralama seçin
  • Kondansatör Nedir?

    Bazı otomasyon sistemlerinde her zaman yer alabilen kondansatörler, her açıdan oldukça önemli nitelikte birtakım devre elemanlarıdırlar. Elektriksel yüklerin bir süreliğine depolanmasının sisteme sağladığı katkılar oldukça büyüktür.

    Bu bakımdan bu yönde görev üstelenen sisteme entegrasyonu iyi bir devre ürününe daima ihtiyaç vardır. Kondansatör ürünleri bundan dolayı önemini her zaman öne çıkarmayı başarır ve sıklıkla birçok sistemde yüksek bir verimlilikle kullanılırlar.

    Birimi farad ve sahip olduğu sembol C olarak nitelenen kondansatörler, iletkenlik özelliği olan iki levha arasına konularak işlevsel olurlar.

    Kondansatörlerin en dikkat çekici özelliklerinden biri, sistemde doğru akım yerine iletken akımın transferini sağlamalarıdır. Bazı istisnai durumlarda kondansatörler doğu akımı da iletme konusunda bir performans gösterirler.

    Kondansatör Ne İşe Yarar?

    Elektrik devrelerinde yer alması gereken en olmazsa olmaz ürünlerden biri kondansatörlerdir. Çünkü elektrik enerjisinin muhakkak iyi bir şekilde kontrol edilmesi ve yönetilmesine ihtiyaç vardır. Kondansatörler bu tür işlemlerin yerine getirilmesi noktasında daima performanslarını çok yönlü olarak her zaman ortaya koyarlar.

    • Akım kaynağı kısmında filtreleme yapılması,
    • Veri kayıplarının etkin olarak önlenmesi,
    • Rezonans devre sistemlerinde ihtiyaç olan frekansın oluşturulması,
    • Akımın geçtiği hatlar üzerinde gerilimin ayarlamasının yapılması,
    • Devrelerde akım gücünün kontrolünün başarıyla sağlanması,
    • AC ve DC arası dönüşüm işlemlerinin gerçekleştirilmesi,

    Elektriksel devre sistemlerinde daima olması gereken kondansatörler genel olarak bu türden amaçlar doğrultusunda kullanılırlar. Uygun şekilde sisteme entegre edildiklerinde sorunsuz olarak görevlerini yerine getirirler.

    Kondansatör Çeşitleri

    Kondansatörler gerektiğinde farklı devre sistemlerinde verimlilikle kullanılabilen türden ürünlerdir. Tasarımları ve çalışma özellikleri bakımdan bu kondansatörler arasında oldukça geniş bir çeşitliliğin olduğunu görebilmek mümkündür.

    Sitemizde volt güçleri ve faz yapıları farklı olan birçok türde kaliteli kondansatör ürünü mevcut bulunuyor. Kullanım konusundaki ihtiyacınıza göre değişik tasarımlarda her bir kondansatör ürününü istediğiniz gibi bizlerden satın alabilirsiniz.

    Sıklıkla kullanılan kondansatör çeşitleri arasında tek fazlı kondansatör, üç fazlı kondansatör ve trifaze kondansatör gibi seçenekler yer alıyor.

    Sitemiz üzerinden ihtiyacınız olan şekilde en kaliteli ve sistemde dinamik olarak çalışacak tüm kondansatör vaya diğer adıyla kapasitör ürünlerini en uygun fiyatlar üzerinden sepetinize ekleyebilir ve hızlı ve güvenli bir şekilde ödemenizi yaparak siparişinizi tamamlayabilirsiniz. Alacağınız kondansatörlerin tüm özelliklerine detaylı olarak sitemizden dilediğiniz zaman bakabilir, aklınıza takılan soruları uzman ekibimize sorabilir veya kapasitörler hakkında detaylı bilgileri ve stok bilgisini ekibimizle iletişime geçerek alabilirsiniz. .

    Kondansatör Modelleri

    Kondansatör ürünleri, birçok farklı marka bünyesinde üretilebilen türden ürünlerdir. Markalar kendi tasarımsal fikirlerinden yola çıkarak, ilgili sistemlere uygun ürünleri üretir ve bunları kullanıma hazır bir hale getirirler.

    Sitemizde kondansatör ürünlerine yönelik üretici markalar arasında oldukça geniş bir çeşitlilik mevcut bulunuyor. Siemens, Schneider Electric ve Entes markaları bünyesinde ilgili ürünler kolay sipariş işlemleriyle en sorunsuz şekilde satın alınabiliyor.

    Sizler de ilgili ihtiyaçlarınız doğrultusunda en yüksek kalite kondansatör ürünlerini temin etmek için sitemizin kategorileri arasında bulunan kondansatör kısmına giriş yapabilirsiniz.

    Entes üç fazlı kondansatör 1KVAR 400V, Entes 0,26KVAR 230VAC tek fazlı kondansatör ve Entes tek fazlı kondansatör 1.67KVAR 400VAC 0.55KVAR 230VAC temin edebileceklerinizden bazılarıdır.

    Yine bunlara ek olarak sitemizden satın alabileceğiniz ürünler arasında, Entes tek faz kondansatör 2.5KVAR 400VAC 0.83KVAR 230VAC ve Siemens kondansatör MKP 230V 0.5KVAR seçenekleri de mevcut bulunuyor. Sitemiz üzerinde satışı bulunan markaların kondansatör diğer adıyla kapasitör modellerinin stok durumunu bizlerle iletişime geçerek öğrenebilir, ihtiyacınız doğrultusunda elimizde yeterli adet bulunmaması durumunda tedarik durumunu sorabilirsiniz.

    Kondansatör Fiyatları

    Elektrik enerjisinin kontrolünün sağlanması ve depolanmasında önemli bir işlevi olan kondansatör ürünlerinin fiyatları birçok farklı kritere bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Markalar, kondansatör fiyatları konusunda ilgili belirlemelerin yapılmasına yönelik etkin bir rol üstlenirler. Kondansatör ürünleri, bir diğer adıyla kapasitörler, marka ve özelliklerine göre çeşitli fiyat aralıklarıyla sizlerin beğenisine sunulmuştur.

    Bunun yanı sıra kondansatörlerin teknik açıdan sahip oldukları bazı donanımsal özellikler de yine fiyatların net olarak belirlenmesine yardımcı olur. Sitemizde oldukça uygun ve indirimli fiyatlar üzerinden birbirinden kaliteli birçok kondansatör ürünü mevcut bulunuyor.

    Hem bütçenizden tasarruf etmek ve hem de kaliteli bir yapısı olan kondansatör ürünlerine erişmek için sitemizden kendinize uygun ürün tercihleri yapabilirsiniz. Online olarak sitemizde satışa sunduğumuz kondansatör ürünlerinin fiyatlarına bu sayfa üzerinden dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.

    Kondansatör Neye Bağlıdır?

    Kondansatörler, tasarlandıkları üzere ilgili fonksiyonlarını yerine getirmek için sistemde yer alan gerilim kaynaklarına bağlı olarak aktive olurlar.

    Ancak sistemdeki gereksinimler ve ihtiyaca göre güç kaynaklarına bağlantı şekilleri arasında bir farklılık olabilir. Karışık bağlantı türü, seri bağlantı veya paralel bağlantı gibi seçenekler doğrultusunda bu kondansatör ürünlerinin uygun şekilde sisteme entegrasyonu sağlanır.

    Kondansatör Neden Yanar?

    Bazen kondansatör ürünlerinde bir yanma olması durumuyla da istenmeyen bir şekilde karşılaşılabiliyor. Bunun olmasının ardından birçok farklı türde etken yer alabiliyor.

    Aşırı akımın gelmesinden dolayı oluşan fazla ısınma, ani bir yanma oluşması problemini ortaya çıkarabiliyor. Kondansatörün çalıştırıldığı ortamın gereğinden fazla şekilde sıcak bir yapıda olması da yine ani yanma sorunlarına sebebiyet verebiliyor.

    Kondansatör Ölçümü Nasıl Yapılır?

    Kondansatör ölçümleri birtakım cihazlardan destek alınarak her durumda başarıyla yapılabilir. Tam ve net sonuçlara ulaşabilmek için LRC metre adı verilen bir cihaz kullanılır. Ölçüm için kondansatöre bir AC gerilimin uygulanmasına ihtiyaç vardır. LRC metre bu konudaki görevi üstlenir. Akım ile gerilim gücü arasında faz durumuna yönelik farkları anlamak için bu cihaz bazı tespitler yapar.

    Kondansatör Günlük Hayatta Nerelerde Kullanılır?

    Kondansatörler günlük yaşamda birçok farklı noktada çeşitli amaçlar doğrultusunda verimlilikle kullanılabilen türden ürünlerdir. Uçakların yakıt değerlerinin ne durumda olduğunu ölçmek için kondansatörlerden yararlanılır.

    Bunun yanı sıra radyo frekanslarının ayarlanması ve bazı jeneratör sistemlerinde de yine kondansatör ürünlerinden yardımlar alınır. Darbeli özellikli bazı lazer cihazlarının çalışma ve verim performansını artırma noktasında da kondansatörler kullanılırlar.

    Güç Kondansatör Nedir?

    Güç kondansatörü, elektrik enerjisinin dağıtımının yapıldığı sistemlerde statik nitelikte reaktif akım kaynağı kontrolünü sağlayan ve onu temin eden devre elemanlarıdır. Enerji depolama fonksiyonuyla etkinliğini ortaya çıkaran güç kondansatörleri, endüktif yüklerde bir denge oluşturma noktasında özel bir görev üstlenirler. Dielektrik adıyla tanımlanan birtakım yalıtım malzemeleriyle ayrılmış iletken nitelikte iki plakana meydana gelirler.

    Kondansatörün Sağlam Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

    Çeşitli elektrik devreleri sistemlerinde yer alan kondansatörlerin mutlaka her zaman en iyi performansıyla görevini yerine getirmesi gereklidir. Bu bakımdan kondansatörün sağlam olup olmadığına çeşitli durumlarda bakılması önem arz eder.

    Kondansatörün sağlamlık durumunu anlamak için bu noktada OHM metre kullanılmasına ihtiyaç vardır. Bu cihaz üzerindeki pil aracılığıyla kondansatörün şarj akım durumu hakkında gerekli veriler alınır ve sağlamlık konusunda net fikirler elde edilir.

    Kondansatör Nasıl Kontrol Edilir?

    Kondansatörün kontrol edilmesi, onun sağlamlık konusunda nasıl bir potansiyele sahip olduğu hakkında bilgiler sunar. Bu işlem için öncelikle kondansatörün uç kısımlarına bir kablo yerleştirilmeli ve bununla birlikte bir kısa devrenin oluşumu sağlanmalıdır.

    Gerekli şekilde bir deşarj olma durumu gerçekleştikten sonra akım gücüne göre kondansatörün verimliliği kontrol edilir. İlgili işlemlerde eğer analog avometreden de eğer ihtiyaç olan destekler alınırsa, sağlamlığa ilişkin çok daha kapsamlı veriler elde edilebilir.

    Kondansatör Patlaması Nasıl Anlaşılır?

    Kondansatör patlaması, birçok farklı sebepten dolayı meydana gelebilir. Fazla elektrik yükünün olması bu durumun oluşmasında rol oynayabilir. Dielektrik dayanıklılık zarar göreceğinden kondansatör bir patlama durumuyla karşılaşabilir.

    Kondansatörün patlamış olduğunu anlamak için dikkat edilmesi gereken nokta, onun üzerinde meydana gelmiş şişkinlerdir.

    Ayrıca eğer kondansatörün hemen alt bölümlerinde birtakım lifler oluşmuş ise yine kondansatörün patlamış olduğundan bu noktada kesinlikle şüphelenmek gereklidir. Her bir durum, sistemde bir arıza ve patlama gerçekleşmiş olmasının en önemli belirtileri arasındadır.

    Arızalı Kondansatör Nasıl Tespit Edilir?

    Arızalı olan kondansatörler birtakım belirtiler yardımıyla kolayca tespit edilebilirler. Elektrik devre sistemlerinde ciddi sorunların ortaya çıkmaması için arızalı kondansatörleri en kısa sürelerde tespit etmenin önemi büyüktür.

    Bunun için kondansatörlerin üst bölümlerine dikkat vermek gereklidir. Çünkü eğer bir arıza durumu varsa genellikle kondansatörler üst kısımlarından biraz kubbeli görünümlü bir hâl alırlar.

    Bu önemli detayın yanı sıra arızalı olan kondansatörler ayrıca normalden daha eğik bir yapıya da bürünebilirler. Tüm bu işaretler daima kondansatörlerden bir arıza olması durumunu her zaman akıllara getirmelidir.

    Kondansatör Nereye Bağlanır?

    Kondansatörler elektriksel işleyişin olduğu bir mekanizma dahilinde bazı gerilim kaynaklarına bağlanılarak kullanılırlar. Bağlantı türleri duruma göre bir değişkenlik arz edebilir. Seri bağlantı veya paralel bağlantı gibi seçenekler arasından uygun şekilde tercihler yapılır.

    Pozitif olan uç ile negatif olan ucun sıralı şekilde bağlanması, seri bağlantının özelliğidir. Yine bunun yanı sıra paralel bağlantıda eksi uçlar bir noktaya bağlanırlar. Artı olan uçlar ise diğer farklı bölüme entegre edilirler. Aynı kutupların sistemde uygun şekilde bağlanılması durumu paralel bağlantı türüne bir örnek teşkil eder.

    Kondansatör Neden Seri Bağlanır?

    Kondansatörün bağlanması türlerinden biri olan seri bağlantıya birçok farklı devre sistemi içerisinde yer verilir. Seri bağlantı özelliğinin tercih edilmesinin ardında birçok farklı dinamik yer alır. Bunlardan en önemlisi, sistem bünyesinde bulunan kapasitenin daha da azaltılması işlemidir.

    Diğer yandan yukarıdakinin tam tersine gerekli kapasiteye ulaşılamıyorsa bu sefer de ihtiyaç olan kapasitenin temin edilmesi için seri bağlantı yöntemine başvurulur. Her bir durum, kondansatörün seri bağlanmasının ardından yer alan oldukça önemli faktörlerdir.

    Kondansatör Hangi Akımla Çalışır?

    Kondansatörler kendi çalışma prensiplerine uygun olarak ilgili sistemde belirlenen bir akımla aktive olurlar. Genel olarak doğru akım yerine alternatif akım, bu ürünlerin çalışma esaslarına çok daha uygundur. Verimliliklerini bu akım türü üzerinden daima ortaya çıkarırlar.

    Her ne kadar AC türü akım onların çalışma yapılarına uygun olsa da devredeki bazı gereksinimlere uygun olarak DC yani doğru akım üzerinde işlevsel olabilme özellikleri vardır.

    Kondansatör Ne Depo Eder?

    Kondansatörler entegre oldukları sistem üzerinde elektriksel bazı yükleri depo etmede fonksiyonlarını ortaya çıkarırlar. Elektrik enerjisini kısa süreli bile olsa depolamaları oldukça iyi avantajların elde edilmesine olanak sağlar.

    Elektrik devresinde bir enerji gitmesi ve kaybı söz konusu olduğunda bu depo edilen enerji, bir süre daha sistemin işlevini yerine getirmesine yardımcı olur.

    Kondansatör Hangi Devrelerde Kullanılır?

    Kondansatörler genel olarak elektriksel sistemin hâkim olduğu devrelerde kullanılırlar. Elektrik yüklerinin depolanmasından sorumlu olarak oldukça önemli devre elemanları olarak tam bir verimlilikle çalışırlar.

    Çeşitli elektronik devreler için en vazgeçilmez ürünler olan kondansatörler, enerjinin dengede olması, kontrol edilmesi ve birtakım sorunların önüne geçilmesi açısından kayda değer çok iyi işler yaparlar.

    Whatsapp Destek Hattı x İletişime geçmek için hemen tıklayınız. Haftaiçi 08:30-17:30 Tıklayınız
    T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.