Şalter Ürün Çeşitleri, Modelleri ve Fiyatları

İnsanlar tarafından kullanılan ortamlardaki elektriğin kontrol edilmesi için şalter ismi verilen şalt ürünleri cihazlardan yararlanılır. Şalterler üretim malzemeleri, çalışma şekilleri, bağlantı çeşitleri ve kullanım alanlarına bağlı olarak modellendirilirler.

Şalterlerden yararlanmak isteyen kişilerin model ve çeşitlere göre seçim yaparak kullanmaları gerekir. elektrix.com şalter modellerinin satışını da yapar ve ilgili kategoride farklı modeller satışa sunulmuştur. Böylelikle ihtiyaca uygun şalterin sipariş edilmesi ve elektriğin kontrolünün sağlanması mümkün olabilir.

Sıralama seçin
  • Şalter Nedir?

    Şalter nedir, şalter elektrik devrelerinin açılıp kapatılmasını sağlayan ürünlerdir. Elektrik devrelerinin normal bir şeklide açılıp kapatılmasını sağlayarak devrelerin yüksek akım ya da kısa devre durumlarında zarar görmelerini engeller.

    Şalter ismi verilen bu ürünler elektrik devrelerinin kesimini sağladıkları için aynı zamanda devre kesici olarak da isimlendirilirler. Elektrik arızalarında elektriği istediğiniz gibi kesmek ve kontrol etmek istiyorsanız elektrix şalter modellerini inceleyerek yaşam alanınız için uyumlu şalteri satın alarak kurulumunu yapabilirsiniz.

    Şalter Niçin Kullanılır?

    elektrix ürünleri arasında yer alan şalterler iş yerleri, evler, avmler ve okullar gibi farklı yaşam alanlarında kullanılan elektrik devreleri ve tesisatlarında kullanılırlar. Bu ürünlerin kullanım amacı ise elektrik devresinin açılıp kapatılmasını sağlamaktır. Ayrıca şalterler açıp kapama işlemi dışında elektrik sistemlerinin güvenliğini sağlamak içinde kullanılır. Elektrik devresine yüksek akımın ulaşması durumunda kapatma yaparak devrenin yanmasının önüne geçer. Aynı zamanda kısa devrenin meydana gelmesi durumunda koruma sağlar. Böylelikle başta elektrik tesisatını sonrasında ise yaşam alanlarında bulunan ve elektrikle çalışan cihazların korunmasını sağlar.

    Şalter Nasıl Çalışır?

    Şalterlerin çalışması koruma olarak adlandırılır. Elektriğin kontrolünü sağlamak amacıyla kullanılan şalterler termik ve manyetik koruma yöntemleriyle çalışırlar.

    Şalterin Termik Koruma Çalışması:

    Termik koruma şalterlerin ilk çalışma yöntemidir. Bu yöntemde elektrik devrelerine ulaşan aşırı akımın sıcaklık artışına neden olduğu görülür. Sıcaklığın artması nedeniyle elektrik devrelerinde bimetal ismi verilen bölümde genleşme meydana gelir. Yaşanan genleşme devrede yer alan kontakların ayrılmasını ve dolayısıyla da şalterin atmasını sağlar. Yüksek akım ve ısıya bağlı olarak şalterin atması elektriğin kesilmesini sağladığı için termik koruma gerçekleşmiş olur.

    Şalterin Manyetik Koruma Çalışması:

    Şalterlerin ikinci çalışma yöntemi ise manyetik korumadır. Manyetik korumanın sağlanması için elektromanyetik özelliklere sahip bobinlerin harekete geçmesi gerekir. Bobinlerin harekete geçmesi içinse kısa devrenin gerçekleşmesi gerekir. Elektrik devresinin akım nedeniyle kısa devre yapması durumunda bobinler harekete geçer ve şalter atarak elektrik kesilir. Böylelikle kısa devreden kaynaklı olarak elektrik sistemlerinin hasar almasının önüne geçilir.

    Şalter Parçaları Nelerdir?

    Elektrik sistemlerinin açma ve kapama yapmasını sağlamak için kullanılan şalterler içerisinde pek çok parçayı barındıran ürünlerdir. Bu parçaların sağlam olması ve kaliteli malzemelerden üretilmiş olmaları şalterlerin mekanlarda daha uzun süreli kullanılabilmelerini sağlar.

    Şalter parçaları ise kısaca şu şekilde sıralanabilir;

    • Kontak
    • Bimetal
    • Gövde
    • Bara
    • Limitör
    • Kurma kolu
    • Seperatör
    • Termik bara
    • Test butonu
    • Terminal

    Bu parçalar yanı sıra şalterler de aksesuar olarak alarm kontağı, açtırma bobini, düşük gerilim bobini, motor mekanizması, yardımcı kontak ve uzatmalı kurma kolu bulunur.

    Şalter Nerelerde Kullanılır?

    Elektrik tesisatlarının emniyet ve güvenliğini sağlamakla görevli olan şalterler çok fazla alanda kullanıma uygun olarak üretilen cihazlardır.

    Şalterlerin kullanıldığı alanlar arasında şuralar görülür;

    • Ev Tesisatları
    • İş Yeri Tesisatları
    • Okul Tesisatları
    • Enerji Tesisleri
    • Enerji Nakil Hatları
    • Elektrik Devreleri (Büyük Veya Küçük)
    • Avm Tesisatları
    • Hastane Tesisatları
    • Fabrika Tesisatları
    • Sanayi Tesisleri

    Bu alanlarda kullanıma uygun şalter siparişi vermek istiyorsanız kullanım alanına uygun şalter çeşidini elektrix sayfasından sipariş edebilirsiniz. Siparişinizin hızlı bir şekilde onaylanması ve kargoya verilmesiyle kısa süre içerisinde şaltere sahip olarak tesisatınızın güvenliğini sağlamaya başlayabilirsiniz.

    Şalter Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Kriterler

    Elektrik akımının kontrolünü sağlamak amacıyla devrelerin açılması ve kapanması için kullanılan şalterler seçilirken kişilerin önemli kriterleri göz önüne alarak seçim yapması gerekir.

    Şalter seçiminde dikkat edilmesi gereken kriterler şunlardır;

    • Şalterin hangi alanda kullanılacağı belirlenerek satın alma işlemi gerçekleştirilmeli
    • Elektrik şebekesine uygun amper özelliklerine sahip şalterler seçilmeli
    • Şalterlerin kaliteli ve güvenilir markalarda olması sağlanmalı
    • Akım türüne uygun şalter seçimi yapılmalı
    • Dış ortamlar için kullanılacak şalterleri seçerken hava şartlarına uygun ürünler belirlenmeli
    • Uzun süreli kullanım için aşınma ya da kırılmaya dayanıklı olarak üretilen şalterler tercih edilmeli
    • Şalter seçilirken elektrik faz sayısı göz önünde bulundurulmalı
    • Bütçeye uygun şalter seçimi yapılmalı

    Bunlar dışında şalter seçimini doğru yapmak için bilgi eksikliğinizin olduğunu düşünüyorsanız elektrix sayfasından yetkililerimizle iletişim kurabilirsiniz. Bu sayede tesisatınız için uygun olan şalterin hangisi olduğunu öğrenebilir ve siparişinizi verebilirsiniz.

    Şalter Çeşitleri Nelerdir?

    Elektrik devresi ve tesisatının güvenliği ile emniyetinden sorumlu olan şalterler geniş çeşitliliğe sahip olan ürünlerdir. Şalterlerin geniş çeşitliliğe sahip olması kullanım alanları ve kullanım özellikleri nedeniyledir.

    Devrelerin açma ve kapama ihtiyacını karşılamak için kullanabileceğiniz elektrik şalter çeşitleri isimleri şunlardır;

    Şalter çeşitlerini elektrix şalter kategorisinden yararlanarak online şekilde satın alabilirsiniz. Şalterleri çeşit, marka ve modele göre site üzerinde kolaylıkla karşılaştırabilirsiniz.

    Kompakt Şalter Nedir?

    Kompakt şalter alçak gerilimlerde elektrik devresinin kesilmesini sağlayan şalter çeşitleridir. Bu şalterler aynı zamanda termik manyetik şalter ya da TMŞ isimleriyle anılırlar. En yaygın kullanım alanları ise elektrik panoları ve telefon santralleridir. Sabit tip, 3 kutup ve 4 kutuplu kompakt şalterlere elektrix sitesinden ulaşabilirsiniz.

    Pako Şalter Nedir?

    Pako şalter güç devreleri ile kumanda devrelerinde çalışan şalter türüdür. Bu şalterlerin çalışması için kumanda kolunun manuel olarak çevrilmesi gerekir. Elektrik devrelerinde kutup değiştirme veya açma kapama işlemlerini gerçekleştirmek amacıyla kullanılır. Kademeli, çok kademeli, dahlender, kumanda ve enversör gibi çeşitlere sahiptir.

    Termik Şalter Nedir?

    Termik şalter buton tipi şalter olarak da bilinen şalter çeşididir. Bu şalterler genellikle motorlar üzerinde kullanılır. Üzerinde buton bulunan bu şalterlerde motorun çalışması veya durması buton sayesinde gerçekleşir. Elektrikle çalışan motorlara aşırı akımın ulaşması durumunda buton pasif hale geçerek motorun durmasını sağlar. Bu şalterlerin en önemli amacı motorların aşırı akıma karşı korunmasını sağlamaktır.

    Nihayet Şalteri Nedir?

    Nihayet şalteri harekete bağlı olarak sinyal veren cihazlardır. Aktüatör ve kontaklardan oluşurlar. Kontakların aktüatöre temas etmesi durumunda şalter elektrik devresini keser. Bu şalterler limit switch ve elektrik sınır anahtarı isimleriyle anılırlar. Bu şalterlerin en yaygın kullanıldığı yerler ise buzdolaplarıdır.

    Motor Koruma Şalteri Nedir?

    Elektrik tesisatlarında güvenliği sağlamak için tercih edilen şalterlerden birisi de motor koruma şalteridir. Bu şalterler motorların elektrik akımının etkisinden korunmasına yardımcı olurlar. Böylelikle tesisat veya elektrik cihazlarında bulunan motorların kullanım süresinin artmasını sağlarlar. Elektrik akımının aşırı olduğu durumlarda koruma yaptıkları gibi alçak akım veya kısa devre durumlarında da motorları korumaya alırlar.

    Mandallı Şalter Nedir?

    Mandallı şalter elektrik kaynaklı motorların çalışması için kullanılan şalterlerdir. Motorların çalışması için mandalın çevrilmesi gerekir. Elektrik kaynaklı motorlara aşırı akımın gelmesi durumunda şalter atarak motoru korumaya alır. Mandallı şalterler çevirme sayesinde çalıştıkları için çevirmeli şalter olarak da bilinirler.

    Çift Devirli Şalter Nedir?

    Çift devirli şalter dahlender olarak da bilinen pako şalter çeşidinin diğer ismidir. Bu şalterler motorların yüksek veya düşük devirli olarak çalışmasını sağlamak amacıyla kullanılırlar. Kullanım şekli ise çevirmelidir. Çift devirli şalterleri elektrix sitesinden birçok marka içerisinden istediğinizi seçerek satın alabilirsiniz.

    Darbe Akım Şalteri Nedir?

    Şalter çeşitleri arasında görülen darbe akım şalteri aydınlatma devreleri için tercih edilir. Aydınlatma devrelerinde kullanım amacı ise aydınlatmanın birden fazla noktadan kontrol edilmesini sağlamasıdır. Kontrolün birden fazla noktadan kontrol edilmesi kablo ihtiyacını azaltırken aynı zamanda kontrol kolaylığı bulunması nedeniyle enerji tasarrufuna yardımcı olur. Darbe akım şalterlerinin en çok kullanıldığı alanlar ise hastaneler, okullar, üniversiteler, evler ve avmlerdir.

    Manyetik Şalter Nedir?

    Manyetik şalterler elektromanyetik mıknatıs ve kuvvetin etkisiyle aktif hale gelen şalterlerin adıdır. Bu şalterlerde kontaktlar kilitli halde bulunur. Elektrik devrelerine gelen akımın belirlenen seviyeden yüksek olması durumunda kilit elektromanyetik mıknatısın etkisiyle serbest hale gelir. Böylelikle kontaktlar açılarak şalterin atışı gerçekleşir. Bu sayede de akımın yükselmesi elektrik devrelerini etkilemeden önlem alınmış olur.

    Enversör Şalter Nedir?

    Enversör şalter pako şalter çeşitlerinden birisidir. Bu nedenle çevirme etkisiyle çalışır. Enversör şalterler düşük güce sahip motorlar için tercih edilirler. Düşük güce sahip olan motorların devir yönlerinin değiştirmesini sağlayan enversör şalterler paket şalter ya da kollu şalter gibi isimlerle de anılabilirler. Motorlardaki devir yönünü döndürmek içinse kol veya mil isimli parçalardan yararlanırlar.

    elektrix.com’da Yer Alan Şalter Modelleri

    elektrix şalter satın almak için tercih edebileceğiniz en güvenilir sitelerden biridir. Bu sitede aradığınız şalter çeşitlerini ve şalterler için yardımcı ürünleri bulabilirsiniz.

    Web sitemizdeki şalterler ve yardımcı ürünlerden bazıları şunlardır;

    • Doğrusal Hareketli Metal Pim Nihayet Şalteri
    • Sigortalı Klemens
    • Yardımcı Kontak
    • Plastik Makaralı Nihayet Şalteri
    • Motor Koruma Şalteri Besleme Barası
    • Açısal Hareketli Çok Yönlü Nihayet Şalteri
    • Motorlu Şalter Çerçevesi
    • Metal Makaralı Nihayet Şalteri
    • Çift Yönlü Nihayet Şalteri
    • Minyatür Devre Kesici
    • 3 Kutuplu Kompakt Şalter
    • Çift Devirli Şalter
    • Uzaktan Kumanda Darbe Akım Şalteri
    • Kumanda Devresi Fişi
    • Mandallı Şalter
    • Açtırma Bobini
    • Astronomik Zaman Şalteri
    • Sabit Tip Kompakt Şalter
    • Çekmeceli Şalter Yapı Seti
    • 4 Kutuplu Kompakt Şalter
    • Diferansiyelli Basınç Şalteri

    Bu ürünlere ve daha fazlasına şalter kategorisini inceleyerek ulaşabilirsiniz. Seçtiğiniz ürünleri 9’a varan taksitlerle ödeme şansı bulabilirsiniz.

    Popüler Şalter Markaları

    elektrix web sitesi şalt malzemelerinden olan şalterlerin müşterilerine kaliteli markalar aracılığıyla ulaşması amacını taşıyor. Bu nedenle şalter ve yardımcı ürünlerinde popüler markalardan yararlanıyor. Şalter siparişi vermek isteyenlerin web sitemizde bulabilecekleri şalter markaları

    Markalarından oluşuyor.

    Şalter Fiyatları Nasıldır?

    Elektrix.com şalter fiyatları nasıldır? elektrix sitesinden satılan şalter fiyatları bütçeye uygun olarak belirlenmiştir. Bu nedenle elektrik kontrolleri için şaltere ihtiyaç duyanlar bütçelerine uygun modellere sahip olabilirler.

     Fiyatlarda şalterin çeşidi, markası, akımı, ağ tipi, kutup sayısı, tipi ve ağ frekansı etkilidir. Bu nedenle kişilerin tesisatları için en uygun şalteri seçebilmeleri için sitede bulunan filtreleme özelliğini kullanmaları ve aradıkları ürüne göre fiyatları görmeleri gerekir.

    Şalter fiyatları çeşide göre incelenebilir. Nihayet şalterleri 23 TL’den başlayan fiyatlarla bulabilirsiniz. Ayrıca bu ürünleri indirimli olarak satın almak da mümkündür. Darbe akım şalterlerinin fiyatları ise 123 TL’den başlamaktadır. Diğer şalter fiyatlarının güncel haline ulaşmak için ilgili kategoriye giderek ürünlerin güncel fiyatlarına göz atabilirsiniz.

    Whatsapp Destek Hattı x İletişime geçmek için hemen tıklayınız. Haftaiçi 08:30-17:30 Tıklayınız
    T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.