Elektrik Şalt Malzeme Çeşitleri ve Fiyatları

Elektrik sistemlerinin güvenli çalışmasını sağlamak için şalt malzemelerine ihtiyaç duyulur. Bu nedenle elektrik sistemleri üzerinde farklı işleve sahip çok sayıda şalt malzemeleri üretilir.

Elektrik devrelerinin çalışmasından kontrolüne kadar pek çok amaçla kullanılan şalt malzemelerine elektrix kalitesiyle ulaşarak kullanmak mümkündür. Şalt malzemelerini henüz edinmediyseniz ürün çeşitlerini inceleyerek kararınızı verebilirsiniz.

Sıralama seçin
  • Şalt Malzemeleri Nedir?

    Elektrik şalt malzemeleri elektrik devrelerinin kontrolünü yapan, devrelerin korunmasını sağlayan ve bu devrelerin anahtarlanması için kullanılan malzemelerdir. Ayrıca bu malzemeler açma, kapama, aşırı akımda açma, kısa devre ve demerajlı olan akımlarda çalışma özelliğine sahiptir.

    Şalt malzemeleri bu işlemleri tamamını gerçekleştirmek içinse trafo, kesici, ayırıcı, transformatör ve elektrik baralarından yararlanırlar. Elektrik devrelerinin kontrolünü yapma veya koruma gibi amaçlarla kullanabilecek tüm şalt malzemelerini elektrix üzerinden temin ederek kullanmaya başlayabilirsiniz.

    Şalt Malzemeleri Kullanım Alanları

    Sigorta, şalter, röle, sigorta kutusu gibi ürünleri barındıran şalt malzemelerini gerilim yüksekliğine ve ürün türüne bağlı olarak farklı alanlarda kullanmak mümkündür. İç mekanlar, dış mekanlar, sigorta ve şalterler, enerji depolanması, kısa devre zararının önlenmesi, hataların tespit edilmesi ürünlerin kullanım alanlarından sadece birkaçıdır.

    elektrix sitesinden satın alabileceğiniz alçak gerilimli şalt malzemeleri sigortaların ya da şalterlerin gerçekleşen kısa devreden dolayı zarar görmemelerini sağlamak ve hataların düzeltilmesi için kullanabilirsiniz. Kondansatör isimli malzemeleri elektriğin depolanmasını sağlamak için kullanabilirsiniz.

    Bunun yanı sıra orta gerilime sahip malzemeleri iç ve dış mekanlarda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bu ürünlerde kısa devre sorunlarını düzeltmenize ve ters akım sorununu ortadan kaldırmanıza yardımcı olur. Bunlar dışında ölçü aleti isimleri ürünleri hataların tespit edilmesini kolaylaştırmak için tercih edebilirsiniz.

    Şalt Ne Demek?

    Şalt Almanca kökenli bir kelimedir. Almanca Schalt kelimesinden türeyerek ortaya çıkmıştır. Bu kelimenin eş anlamlısı şalterdir. Şalter veya şalt ise elektrik akımlarının açılıp kapanmasını sağlayan malzemelerin genel ismidir.

    Şalt Ürünleri Ne Demek?

    Şalt ürünleri transformatörlerden yararlanarak gerilimim alçak ya da yüksek gerilime çevrilmesini sağlayan ürünlerdir. Bu çevirme işlemi sayesinde elektriğin üretilmesini, dağıtılmasını ve üretilmesini sağlarlar. Birden fazla transformatör, kontrol anahtarı, kontrol aracı ve koruma ekipmanların bir araya gelmesiyle üretilirler. elektrix sitesi elektrik devreleri için kullanabilecek farklı kalite, marka ve fiyattaki ürünlere sahiptir. Bu ürünler arasında ihtiyaca göre seçim yaparak elektrik devre ve tesisat işlemlerini kolaylaştırabilirsiniz.

    Şalt Malzemeleri Nelerdir?

    elektrix şalt malzemeleri kategorisinde ihtiyaç duyduğunuz çok sayıda şalt malzemesini bulabilir ve uygun fiyat seçenekleriyle satın alabilirsiniz. Kategoriyi incelediğinizde bulabileceğiniz şalt malzemelerinden bazıları şunlardır;

    Sigorta:

    Sigorta elektrikle çalışan aletlerine ve elektrik devrelerini ortaya çıkabilecek yüksek akıma karşı koruyan cihazlara verilen isimdir. Sigortalar santrallerde, iş yerlerinde, evlerde ve elektriğin bulunduğu her alanda kullanılırlar. Otomatik, buşonlu ve bıçaklı olmak üzere üç farklı türde üretilen sigortalar vardır. 

    Sigortalar ile ilgili bilgi, stok ve detaylar için ekibimizle iletişime geçebilir, sigorta kategorisini ziyaret ederek tüm sigorta modellerimizi inceleyebilir, ihtiyacınıza uygun olan sigorta modelini hemen sepetinize ekleyerek siparişinizi tamamlayabilirsiniz.

    Motor Koruma Şalteri:

    Motor koruma şalteri elektrik motorlarının korunmasını sağlayan şalterdir. Bu şalter kısa devre akımı, termik akım ve faz hatalarından motorun korunmasını sağlar. Böylelikle motorun zarar görmeden çalışmasını ve akım kaynaklı sorunların yaşanmamasını önler. Ayrıca motor koruma şalteri manuel olarak kullanılarak elektrik motorunun devreye girmesini ve kapatılmasını sağlamak için kullanılır. 

    Motor Koruma Şalterleri ile ilgili bilgi, stok ve detaylar için ekibimizle iletişime geçebilir, Motor koruma şalteri kategorisini ziyaret ederek tüm motor koruma şalteri modellerimizi inceleyebilir, ihtiyacınıza uygun olan ürün modelini hemen sepetinize ekleyerek siparişinizi tamamlayabilirsiniz.

    Kontaktör:

    Şalt malzemeleri arasında bulunan kontaktör elektrik motorlarının anahtarlanması ve korunması için kullanılan ürünlerden birisidir. Bu ürün sayesinde enerjinin farklı noktalar arasında sevk edilmesi kolaylaşır. Kontaktörün yüksek akımın gerçekleşmesi durumunda kendini kapatma özelliği yoktur. Bu nedenle motor koruma şalteri, termik röle veya sigorta ile birlikte kullanılırlar. Bu ürünler sayesinde yüksek akımın görüldüğü durumlarda kapatma sağlanır ve motor zarar görmez. 

    Kontaktörler ile ilgili bilgi, stok ve detaylar için ekibimizle iletişime geçebilir, kontaktör kategorisini ziyaret ederek tüm kontaktör modellerimizi inceleyebilir, ihtiyacınıza uygun olan kontaktör modelini hemen sepetinize ekleyerek siparişinizi tamamlayabilirsiniz.

    Şalter:

    Şalter devre kesici olarak adlandırılan elektrik ürünüdür. Bu ürüne devre kesici denilmesinin amacı elektrik devrelerinin açılıp kapanmasını sağlamasıdır. Ayrıca anahtarlama yapmak için de tercih edilebilir. Şalterler akım büyüklüğü, gerilim ve çalışma ortamına bağlı olarak çeşitlere ayrılırlar. En önemli şalter çeşitleri arasında termik, pako, manyetik, mandallı, yük, kompakt, çift devirli ve alçak gerilim şalteri vardır. Şalterler ile ilgili bilgi, stok ve detaylar için ekibimizle iletişime geçebilir, Şalter kategorisini ziyaret ederek tüm şalter modellerimizi inceleyebilir, ihtiyacınıza uygun olan şalter modelini hemen sepetinize ekleyerek siparişinizi tamamlayabilirsiniz.

    Pako Şalter:

    Elektrik devrelerinde açma, kapama, komütatör ve kutup değiştirme amaçlarıyla kullanılan şalter çeşididir. Bu şalterler sahip oldukları kumandanın çevrilmesiyle aktif hale gelirler. Ayrıca bu şalter elektriğin bir yerden başka bir yere aktarılmasını sağlamak için de kullanılabilir. Genellikle elektrik sektöründe kullanılan pako şalterler kademeli, kumanda, açma kapama, dahlender, enversör, çok kademeli ve yıldız üçgen pako şalter çeşitlerine sahiptir. Pako Şalter ile ilgili bilgi, stok ve detaylar için ekibimizle iletişime geçebilir, Pako Şalter kategorisini ziyaret ederek tüm pako şalter modellerimizi inceleyebilir, ihtiyacınıza uygun olan pako şalter modelini hemen sepetinize ekleyerek siparişinizi tamamlayabilirsiniz.

    Hız Kontrol Cihazları:

    Hız kontrol cihazları motor sürücüsü olarak da anılan cihazlardır. Bu cihazlar elektrik motorlarının hızının ve çekiş gücünün kontrol edilmesini sağlar. Motorların sürüş verimliliğini artıran bu cihazlar aynı zamanda inverter ismiyle de anılırlar. Bu cihazlar motorun hızını artırmak için kullanılabildiği için hız azaltmayı da sağlar. Bu sayede enerji tasarrufunu kolaylaştırır. Hız kontrol cihazları ile ilgili bilgi, stok ve detaylar için ekibimizle iletişime geçebilir, Hız Kontrol Cihazları kategorisini ziyaret ederek tüm ürün modellerimizi inceleyebilir, ihtiyacınıza uygun olan Hız Kontrol Cihazı modelini hemen sepetinize ekleyerek siparişinizi tamamlayabilirsiniz.

    Kaçak Akım Koruma Rölesi:

    Elektrik devre ve tesisatlarında ortaya çıkan kaçak akımı algılayan ve yaptığı tespit ile tesisatın korunmasını sağlayan cihazlardır. Ayrıca bu cihazlar kaçak akımı engellediği için insanların hayatlarını da koruma konusunda yardım sağlar. Kaçak akım koruma röleleri KAKR, kaçak akım sigortası ve kaçak akım anahtarı gibi isimlerle anılırlar. Kaçak akım koruma rölesi ile ilgili bilgi, stok ve detaylar için ekibimizle iletişime geçebilir, Kaçak Akım Rölesi kategorisini ziyaret ederek tüm kaçak akım röle modellerimizi inceleyebilir, ihtiyacınıza uygun olan ürün modelini hemen sepetinize ekleyerek siparişinizi tamamlayabilirsiniz.

    Yumuşak Yolvericiler:

    Soft starter olarak da anılan yumuşak yolvericiler kalkış anında motora ulaşan akımın sınırlanmasını sağlarlar. Yaptıkları bu sınırlama sayesinde ani kalkışlarda ortaya çıkabilecek mekanik arızaların önüne geçerler. Kalkış sonrasında ise akımın aşamalı bir şekilde yükselmesini sağlayarak motor ömrünün uzamasına yardımcı olurlar. Akım sınırlaması sayesinde yumuşak kalkış sağladığından enerji tasarrufunda da etkilidirler. Soft Starterlar ile ilgili bilgi, stok ve detaylar için ekibimizle iletişime geçebilir, Yumuşak Yolvericiler kategorisini ziyaret ederek tüm soft starter modellerimizi inceleyebilir, ihtiyacınıza uygun olan ürün modelini hemen sepetinize ekleyerek siparişinizi tamamlayabilirsiniz.

    Röle:

    Röle yüksek akım çekiminde kullanılan cihazların anahtarlama ihtiyacını karşılayan elektronik parçalardır. Anahtarlama yanı sıra yüksek akımlı olan devrelerin kontrolünü sağlaması nedeniyle de kullanılır. Kullanım alanlarına göre termik, reed, zaman, kaçak akım, motor koruma ve solid state gibi çeşitlere sahiptir. Anahtarlama veya devre kontrolü için röleye ihtiyacınız varsa Phoenix, Weidmüller ve Schneider marka röle ve röle ekipmanlarını elektrix sayfamızdan sipariş edebilirsiniz. Röleler ile ilgili bilgi, stok ve detaylar için ekibimizle iletişime geçebilir, Röle kategorisini ziyaret ederek tüm röle modellerimizi inceleyebilir, ihtiyacınıza uygun olan röle modelini hemen sepetinize ekleyerek siparişinizi tamamlayabilirsiniz.

    Nihayet Şalteri:

    Şalt malzemelerinden olan nihayet şalterleri elektrik sinyallerinin veriye dönüştürülmesini sağlayan cihazlardır. Elektrik sinyallerinin veriye dönüştürülmesi sayesinde internet üzerinden verinin analizi ve maksimum oranda veri tanımlaması yapmayı sağlar. Bu şalterler uygulamaya özel olarak üretilerek kullanılabilirler. Nihayet şalterleri ayarlanabilir kollu, elektrik telli, kontakt, metal kol ayarlı, açısal hareketli ve plastik telli türleri ile elektrix üzerinde satıştadır. Nihayet Şalteri ile ilgili bilgi, stok ve detaylar için ekibimizle iletişime geçebilir, Nihayet şalteri kategorisini ziyaret ederek tüm nihayet şalteri modellerimizi inceleyebilir, ihtiyacınıza uygun olan nihayet şalteri modelini hemen sepetinize ekleyerek siparişinizi tamamlayabilirsiniz.

    Sigorta Buşonu:

    Sigortalar içerisinde akım düzeneğinin kesilmesini sağlayan düzeneğe sigorta buşonu denilir. Sigorta buşonları sayesinde yüksek akım nedeniyle yaşanabilecek zararlar ortadan kaldırılır. Ayrıca bu parçalar yüksek akımın yanı sıra kısa devrede de benzer işlev görerek akımın kesilmesini ve zararın önlenmesini sağlarlar. 

    Sigorta buşonları ile ilgili bilgi, stok ve detaylar için ekibimizle iletişime geçebilir, Sigorta buşonu kategorisini ziyaret ederek tüm sigorta buşonu modellerimizi inceleyebilir, ihtiyacınıza uygun olan ürün modelini hemen sepetinize ekleyerek siparişinizi tamamlayabilirsiniz.

    Pano Enerji Sistemleri:

    Elektrik kullanılırken gereksiz yere fazla tüketimle çok sık karşılaşılır. Pano enerji sistemleri ise gereksiz enerjinin tüketilmesini engellemek için üretilen cihazlardır. Bu cihazlar gecikmeli zaman rölesi, nihayet şalteri, sınır şalteri, faz koruma rölesi ve resetli emniyet şalteri gibi cihazlardır. Bu cihazlar elektrik şebekelerindeki dalgalanmaların incelenmesini ve takibini yaparak fazla tüketimin önüne geçerler.

    Parafudr:

    Elektrik şalt malzemeleri arasında bulabileceğiniz parafudurlar elektrik sistemlerinin aşırı gerilim nedeniyle alabilecekleri darbelerden korunmasını sağlayan elemanlardır. Elektrik sistemlerine yıldırım teması veya iç aşırı gerilimin yaşanması durumunda aktif hale gelerek anında koruma sağlarlar. Ayrıca gerilim nedeniyle arıza yapabilecek hassaslıktaki cihazların kullanım ömrünü uzatırlar. Parafodurlar ile ilgili bilgi, stok ve detaylar için ekibimizle iletişime geçebilir, Parafudr kategorisini ziyaret ederek tüm parafudr modellerimizi inceleyebilir, ihtiyacınıza uygun olan parafudr modelini hemen sepetinize ekleyerek siparişinizi tamamlayabilirsiniz.

    Dağıtıcı Üniteler:

    Dağıtıcı üniteler elektrik panoları için kullanılan ürünlerdir. Panolarda ihtiyaç duyulan birden fazla bağlantı elemanının kullanılmasını engelleyerek dağıtımın kolay bir şekilde gerçekleşmesini sağlarlar. Bu ünitelerin pano içerisinde vidalar yardımıyla montajlanması mümkündür. Bu ürünler alev almaz yapıları sayesinde yüksek gerilim ve çalışma hızına karşılık dayanıklılık göstererek güç dağıtımını sağlarlar. Dağıtıcı üniteler ile ilgili bilgi, stok ve detaylar için ekibimizle iletişime geçebilir, Dağıtıcı üniteler kategorisini ziyaret ederek tüm modellerimizi inceleyebilir, ihtiyacınıza uygun olan dağıtıcı ünite modelini hemen sepetinize ekleyerek siparişinizi tamamlayabilirsiniz.

    Emniyet Şalteri:

    Tesislerde ve işletmelerde ortaya çıkan acil durumlarda elektrik sistemlerinin devre dışı bırakılmasını sağlayan ürünlere emniyet şalteri ismi verilir. Emniyet şalterleri acil durumlarda hızlı bir şekilde ulaşılabilecek yerlerde bulundurularak sistemin devre dışı bırakılması için kullanılırlar. Elektrik panoları üzerine yerleştirilen bu şalterler kırmızı renklerde bulunarak dikkat çeker ve hızlı bir şekilde kapatılarak elektrik kaynaklı felaketlerin önüne geçilebilir. Emniyet şalterleri ile ilgili bilgi, stok ve detaylar için ekibimizle iletişime geçebilir, Emniyet Şalteri kategorisini ziyaret ederek tüm ürün modellerimizi inceleyebilir, ihtiyacınıza uygun olan emniyet şalteri modelini hemen sepetinize ekleyerek siparişinizi tamamlayabilirsiniz.

    Sigorta Kutusu:

    Mekanlarda kullanılan elektrik sistemlerinin kontrol edilmesini sağlayan cihazlar sigorta kutusu olarak adlandırılırlar. Bu cihazlar evler, iş yerleri ve tüm mekanlarda bulunur. Bu kutular sayesinde elektrik sorunlarında yangın çıkması sigortanın kapatılmasıyla önlenebilir. Sıva altı ve sıva üstü olarak üretilen sigorta kutuları elektrix şalt malzemeleri kategorisinde bulunabilecek ürünler arasında yer alır.

    Bu ürünleri farklı marka, tür ve özelliklerini inceleyerek elektrix üzerinden satın alma imkanı bulabilirsiniz. Ayrıca ürünlerin detaylı bilgilerini hazırlanan bilgi sayfalarını okuyarak öğrenebilirsiniz.

    Şalt Malzeme Fonksiyonları

    Elektrik sistemlerinin açılması, kapanması ve akım değişikliklerine karşılık korunması için kullanılan şalt malzemeleri çok fazla çeşitliliğe sahiptir. Bu malzemelerin büyük bir bölümünü elektrix sitesi üzerinden bulmanız mümkündür. Kontaklı olan ve elektrik sistemlerini akım değişikliklerine karşılık koruyan şalt malzemeleri 3 farklı fonksiyona sahip olan ürünlerdir. Şalt malzemelerinin fonksiyonları şunlardır;

    Koruma:

    Şalt ürünleri koruma fonksiyonu sayesinde elektrik devrelerinin toprak hatası, kısa devre ve aşırı yükten korunmasını sağlar.

    İzolasyon:

    Şalt ürünleri izolasyon fonksiyonu sayesinde hatalı bulunan elektrik ekipmanlarının hata bulunmayan ekipmanlardan izole edilmesini ve bu sayede sağlam ekipmanların korunmasını sağlar.

    Kontrol:

    Şalt ürünleri kontrol fonksiyonu sayesinde elektrik devrelerinin kontrolünü yapar ve sorun bulunmadığı durumlarda ise anahtarlama işlemini gerçekleştirir.

    Şalt malzemeleri üç farklı fonksiyonu da yerine getirirken kendisine zarar gelmemesini de sağlar. Böylelikle elektrik devrelerinin veya sistemin sorunsuz çalışmasını kendi özelliklerini yitirmeden gerçekleştirir.

    Şalt Sistemi Nedir?

    Elektrik enerjisinin kullanıcıları doğru ve kaliteli bir şekilde ulaştırılması için kullanılan sistemlere şalt sistemi ismi verilir. Şalt sistemleri elektrik enerjisine ihtiyaca bağlı olarak üç ana türde kurulurlar.

    Bunlar yüksek, orta ve alçak gerilim şalt sistemleridir. Kullanıcıların ihtiyaç duyduğu şalt sistemine göre elektrik panosu seçilerek kullanılırlar. Şalt sistemlerinin verimli şekilde kullanılması için ihtiyacınız olan ana ve yardımcı şalt malzemelerini elektrix adresinden temin edebilirsiniz.

    Şalt Sahası Ne Demektir Ve Görevi Nedir?

    Elektriğin üretilmesi, dağıtılması ve iletilmesi gibi işlemlerin gerçekleştirildiği tesisler şalt sahası olarak adlandırılırlar. Bu tesislerde trasformatörler, güç trafoları ve baralar kullanılarak elektrikle ilgili işlemler gerçekleşir.

    Bu sahalarda gerçekleşebilecek kısa devrelerin engellenmesi için devre kesiciler kullanılır ve kısa devrenin olumsuz etkisi ortadan kaldırılır. Şalt sahaları genellikle elektrik santrallerinin yakınında bulunurlar ve etrafları çitle çevrilerek korumaya alınır.

    Şalt Sahası Nasıl Çalışır?

    Şalt sahalarında elektriğin üretilmesi, iletilmesi ve dağıtılması trafolar aracılığıyla gerçekleşir. Trafolar elektriğin yükseltilip alçaltılmasını sağlar. Bu sayede şalt sahalarda elektrik gerilimi istenilen seviyeye getirilir ve elektriğe ihtiyaç duyan alanlara iletim gerçekleşir.

    Şalt sahalarından sağlanan enerjinin kaliteli olması, güvenilir olması ve çalışanların can güvenliğinin sağlanması gerekir. Böylelikle elektriğin elde edilmesi ve dağıtılması sorunsuz bir şekilde gerçekleşebilir.

    Şalt Panosu Nedir?

    Şalt panosu, elektrik tesisatının çalışması için kullanılan kablolar ve şalt malzemeleri içerisinde bulunduran ekipmandır. Bu ekipman sahip olduğu parçalar sayesinde elde edilen elektriğin farklı bölümlere gönderilmesini, çalışmasını, kontrolünü ve yönlendirilmesini sağlar.

    Bunun içinde sahip olduğu şalt malzemeleri ve kabloları kullanır. Şalt panoları kullanılacak binanın ihtiyacına bağlı olarak üretilir ve şalt panosuna ihtiyaç duyan kişiler tarafından satın alınır. Şalt panolarının transfer, ana dağıtım, makine, otomasyon, orta gerilim ve tali dağıtım panosu gibi çeşitleri vardır.

    Pano Şalt Malzemeleri Hangileridir?

    Ev, iş yeri, sanayi tesisi ve tüm mekanlarda ihtiyaç duyulan şalt panoları çok sayıda malzemeye sahip olan sistemlerdir. Pano içerisinde yer alan ürünlerin neler olduğu kullanılan panonun türüne göre farklılık gösterebilir. Ancak genel olarak panolarda yer alan şalt malzemeleri şunlardır;

    • Parafudur
    • Şalter
    • Kontaktör
    • Termik Röle
    • Otomatik Sigorta
    • Kaçak Akım Rölesi
    • Ayırıcı
    • Elektrik Barası
    • Ölçü Aleti
    • Motor Koruma Şalteri

    Pano şalt malzemelerini elektrix tarafından tercih edilen ünlü markalarının ürünlerini tercih ederek satın alma imkanı elde edebilirsiniz. Böylelikle uzun ömürlü ve kullanışlı ürünleri kullanarak elektrik eldesi veya kullanımı gibi işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

    Şalt Malzeme Markaları Nelerdir?

    Elektrik tesisatınız veya projeleriniz için Elektrik şalt malzemelerine ihtiyaç duyuyorsanız bu malzemelere farklı markalar sayesinde ulaşmanız mümkündür. Şalt malzemesi almak için tercih edebileceğiniz popüler olan markalar arasında şunlar vardır;

    • Siemens Şalt Malzemeleri
    • Legrand Şalt Malzemeleri
    • Viko Şalt Malzemeleri
    • Schneider Electric Şalt Malzemeleri
    • Kraus & Naimer Şalt Malzemeleri
    • Phoenix Contact Şalt Malzemeleri
    • Weidmüller Şalt Malzemeleri
    • Entes Şalt Malzemeleri
    • Bemis Şalt Malzemeleri
    • Emas Şalt Malzemeleri
    • Kardeş Elektrik Şalt Malzemeleri

    Bu markalara ait şalt malzemelerini kategoriyi inceleyerek bulabilirsiniz. Ayrıca filtreleme özelliği sayesinde markaya göre filtreleme yaparak aradığınız markada yer alan ürünleri bularak kısa sürede ihtiyacınız olan ürüne ulaşabilirsiniz.

    Kaçak Akım Koruma Rölesi Nedir? Ne İşe Yarar?

    Elektrik devrelerinde veya elektrik tesisatlarında farklı nedenlerle ortaya çıkan kaçak akımın algılanmasını sağlayan şalt malzemelerine kaçak akım rölesi ismi verilir. Bu ürünler kaçak akımı algılamaları sayesinde elektrikle çalışan cihazların akım nedeniyle zarar görmesinin önüne geçerler.

    Cihazların kaçak akımdan zarar görmesi nedeniyle ortaya çıkabilecek elektrik çarpması veya yangın gibi durumları ortadan kaldırarak cihazlar yanı sıra insanların korunmasına da yardımcı olurlar. Bu röleler elektrik devre veya tesisatlarında kaçak akım olduğunu anladığında atma işlemi gerçekleştirerek kaçak akımın bulunduğunu haber verirler. Böylelikle akıma karşın önlem almak kolay olur.

    Otomatik Sigorta Çeşitleri

    Otomatik sigorta elektrik tesisatlarında kullanılan sigorta çeşitlerinden birisidir. Otomatik sigorta elektrik devrelerinin aşırı yüksek akımlara karşı korunması için kullanılan sigorta türüdür. Aşırı akıma karşı korumanın sağlanması için sigorta elektriği keser ve tesisatın kullanım ömrünü uzatır. Otomatik sigorta B, C, D, Z ve K otomatik sigorta çeşitlerine sahiptir.

    Şalt Malzemeleri Fiyat Listesi

    Elektrik tesisatları için sigorta, parafudur, şalter, sigorta kutusu, kontaktör ve röle gibi şalt malzemelerine ihtiyaç duyuyorsanız elektrix sayesinde bu ürünlere kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. İhtiyaç duyduğunuz ürünler tür ve marka gibi özelliklere göre farklı fiyatlara sahiptirler. Bu nedenle tesisatınız için ihtiyaç duyduğunuz ürünlere dair fiyat listesini sitemizden öğrenebilir ve siparişinizi verebilirsiniz.

    Şalt Malzemeleri Fiyatları

    Şalt malzemelerinde fiyatlar tercih edilen marka ve ürün türüne göre değişir. Elektrik tesisatları için yardımcı şalt malzemelerine ihtiyaç duyuyorsanız bu ürünler 4-40 TL aralığında değişiklik gösterir.

    Ancak ihtiyaç duyduğunuz ürünler ana şalt malzemeleri ise fiyatlar 100 bin TL’ye kadar ulaşabilmektedir. Bu nedenle aradığınız ürün bazında fiyat incelemesi yaparak kararınızı vermeniz daha doğru olacaktır.

    Whatsapp Destek Hattı x İletişime geçmek için hemen tıklayınız. Haftaiçi 08:30-17:30 Tıklayınız
    T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.